Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 19/01/2021

Над половин тон хартия дариха служители на „Евромаркет Груп“ – Варна, за кампанията за разделно събиране на хартия „Лист по лист“. Отпадъчната хартия е събрана само за два дни от 20-те служители на компанията. Неприятно е, че въобще се използва хартия, но понякога е наложително, смятат хората от фирмата. Те са решили да предават хартия за кампанията на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие, защото споделят целите и мисията на организацията. Впечатлени са и от постоянните кампании на сдружението, като „Еколагери Езерец“ и „Шише върни, книга си вземи“.

Освен хартия, от „Евромаркет Груп“ предадоха и 20 кг пластмасови капачки. Важното е примера, който даваме на младото поколение не само с рециклирането, но и само с чашата за многократна употреба, от която пием кафето си или с торбичка, с която излизаме да пазаруваме, смятат тук хората.

Средствата от предадените за рециклиране отпадъци се генерират в набирателен фонд „Лист“ и се изразходват за екологични каузи, отговарящи на мисията на организацията.

 

Европейският корпус за солидарност е инициатива на Европейския съюз, която дава възможност на младите хора да извършват доброволческа дейност или да работят по проекти в своята страна или в чужбина, като принасят полза за общностите и хората в Европа.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина