Екоцентьр Езерец е място, на което Сдружение “Обществен център за околна среда и устойчиво развитие” провежда ежегодни палаткови еколагери и еднодневни детски анимации с екоработилници и игри. Намира се в село Езерец, на 6 км от Шабла по посока Дуранкулак.

Екоцентърът е изграден изцяло от природни материали – дърво, слама и глина. Има дървена беседка за хранене, лятна кухня, слънчева баня (за отоплението й се използва изцяло слънчева енергия) и компостна тоалетна. Строителството им е извършено от доброволци, които всяко лято посещават лагера.

Палатковите еколагери се организират в две тридневни смени през последната седмица на август и първата на септември. По време на лагера се провеждат различни „работилници“ по строителство с природни материали, готвене по метода „Бавна храна“, изработка на домашни сапуни, наблюдение на биоразнообразието и др. Вижте примерната програма тук.

Има възможност за организиране на тиймбилдинги, зелени лагери за деца и младежи, еднодневни детски анимации с екоработилници и игри.

Ако искате да смените ежедневния ритъм на живот, да научите как да използвате слънчевата енергия, да опознаете природата на Северното Черноморие, гостоприемството на добруджанските села и морската гастрономия и дивия плаж до Езерец, заповядайте!

Цена еколагери: 20 лв./ден;
Цена едновдневна анимация: 30-38 лв./ден
Тиймбилдинги: По договаряне

Направи запитване

(052) 306 423

info@ecovarna.info

Facebook Messenger

Контактна форма