Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Донесете ни непотребната опаковка от вашата козметика – стъклено шише от парфюм или бурканче от крем, флакон от дезодорант или пяна за бръснене! Отстранете пластмасовите части от тях, за да улесните рециклирането! В замяна ще получите възможност да си изберете книга.
Непотребните стъклени опаковки предаваме безвъзмездно за преработка в завода за стъкло „Инхом“ в Белослав. Там те биват използвани за производство на сувенири и технически стъкла. 20% от продажбата на тези продукти отива за обновяването на подводница „Слава“ и превръщането й в екоцентър и музей на подводното дело.
Приходите от рециклирането на металните флакони отиват във фонд „Лист“, средствата, от който се изразходват за екологично образование на деца и младежи.
Вашето дарение от един лев за всяка взета книга, помага на инициативата да бъде жива и десетки ценни книги да не отидат за рециклиране.
Кампанията „Шише върни, книга си вземи“ се организира по проект „Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване информираността на гражданите за ролята на неправителствените организации в обществото.