Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 31/05/2021

Хей, всички вие, които носихте стари дрехи за рециклиране в офиса на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие и на Zero Waste Нулев Отпадък миналата есен, вече може да видите в какво са се превърнали вашите панталони, поли и блузи. След дългото пандемично затваряне, изложбата на ученически творби с благотворителна кауза – „Чрез Изкуство към Промяна“, е факт. Може да я видят всички, изкушени от алтернативното изкуство и екологията, или просто търсачи на нови идеи, между 17 и 27 юни в Арт салона на Радио Варна. Ще имате възможност и да закупете артикулите, които са ви харесали, като събраната сума ще бъде дарена за Карин Дом.

Изложените произведенията на изкуството, изработени от стари дрехи, са дело на талантливите ученици от Професионална гимназия по текстил и моден дизайн – Варна, с помощта на Recycle Art Academy-Рециклиращо изкуство.

Проектът „Чрез Изкуство към Промяна“ спечели първото издание на „Проект ЕКО” в раздел „Отпадъци“. Инициативата на Zero Waste Нулев Отпадък имаше за цел да срещне нови и свежи идеи в областта на опазването на околната среда с добрите практики на някои от водещите компании у нас.

Дрехите за рециклиране бяха дарявани по време на Зелени петъци в кампания „Разчисти гардероба, попълни библиотеката“, реализирана от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността

Проектът „Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване информираността на гражданите за ролята на неправителствените организации в обществото. Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този материал отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина