Хей, всички вие, които носихте стари дрехи за рециклиране в офиса на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие и на Zero Waste Нулев Отпадък миналата есен, вече може да видите в какво са се превърнали вашите панталони, поли и блузи. След дългото пандемично затваряне, изложбата на ученически творби с благотворителна кауза – „Чрез Изкуство към Промяна“, е факт. Може да я видят всички, изкушени от алтернативното изкуство и екологията, или просто търсачи на нови идеи, между 17 и 27 юни в Арт салона на Радио Варна. Ще имате възможност и да закупете артикулите, които са ви харесали, като събраната сума ще бъде дарена за Карин Дом.

Изложените произведенията на изкуството, изработени от стари дрехи, са дело на талантливите ученици от Професионална гимназия по текстил и моден дизайн – Варна, с помощта на Recycle Art Academy-Рециклиращо изкуство.

Проектът „Чрез Изкуство към Промяна“ спечели първото издание на „Проект ЕКО” в раздел „Отпадъци“. Инициативата на Zero Waste Нулев Отпадък имаше за цел да срещне нови и свежи идеи в областта на опазването на околната среда с добрите практики на някои от водещите компании у нас.

Дрехите за рециклиране бяха дарявани по време на Зелени петъци в кампания „Разчисти гардероба, попълни библиотеката“, реализирана от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие.