Семеен образователен и терапевтичен център в Словения търси доброволец – мъж, за Дневен център за хора с ментални проблеми или Дневен център за грижа за деца и младежи.

Доброволческият проект, наречен „Деца в действие 7 – Обединени в солидарност“ стартира в края на август. Основната идея е да се включат 8 доброволци от различни страни в работата на различни организации в областта на младежките дейности, социалните грижи и образованието в района на Шкофя Лока, Словения.

7 доброволци от Холандия, Испания, Италия, Чехия, Германия, Унгария и Русия вече са избрани. Въпреки настоящата здравна ситуация в Европа, животът бавно се нормализира, така че сме сигурни, че ще успеем да реализираме проекта по план, уверява Матяж Вук, координатор на проекта. Но ако има нужда, организаторите са готови да отложат началото на дейностите.

Повече за проекта можете да намерите на тук, в портала на Европейския корпус за солидарност, а също и във Facebook.

Автобиография и мотивационното писмо на кандидатите се очакват до 25 май 2020 г. на: matjaz@familija.eu. Вторият вариант е да кандидатствате чрез портала на Европейския корпус за солидарност. Ще бъдат избрани първите кандидати, считани за подходящи.