Екоцентьр Езерец е място, на което Сдружение “Обществен Център за Околна Среда и Устойчиво Развитие” (ОЦОСУР) провежда ежегодни палаткови еколагери. Намира в село Езерец, на 6 км от Шабла по посока Дуранкулак.

Екоцентърът е изграден изцяло от природни материали – дърво, слама и глина. Има дървена беседка за хранене, лятна кухня, слънчева баня (за отоплението й се използва изцяло слънчева енелгия) и компостна тоалетна. Строителството им е извършено от доброволци, които всяко лято посещават лагера. Организират се две четиридневни смени през последната седмица на август и първата на септември. По време на лагера се провеждат различни „работилници“ по строителство с природни материали, готвене по метода „Бавна храна“, изработка на домашни сапуни, наблюдение на биоразнообразието и др.

Ако искате да смените ежедневния ритъм на живот, да научите как да използвате слънчевата енергия, да опознаете природата на Северното черноморие, гостоприемството на добруджанските села и морската гастрономия, заповядайте! Заявка за участие може да подадете тук:

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

Задължително, си подгответе палатка, спални чували, стари работни дрехи, принадлежности за оцеляване и най-вече добро настроение.