Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 12/04/2021

Не един, а двама са първите печеливши в кампанията „Ела с торба, спаси ела“. Иванка Димова и Иванка Тодорова събраха 10 „ели“ – по една за всеки пазарен ден, в който са посетили един от фермерските пазари във Варна със своя многократна торба за пазаруване. Двете дами се разминаха на финала само за няколко минути на съботния пазар във Varna Mall. Затова Обществен център за околна среда и устойчиво развитие реши да връчи две първи награди. Това ще стане на 18 април на Фермерския пазар пред Фестивален и конгресен център.

Все още се търсят следващите трима, които ще спечелят гарантиран подарък – торба с фермерски продукти. Всички останали ще участват в томбола за атрактивни награди.

Ето как може да се случи това: Пазарувайте само със собствени торби за многократна употреба! Без еднократни найлонови, хартиени, биополимерни торби! Елате на тематичния щанд на кампанията и вземете талон със символа на кампанията – зелената ела. За всеки пазарен ден, в който дойдете с многократна торба, на вашия личен талон ще грейва по една зелена ела – символ на вашия принос в опазването на горите. Тя ще се получава от информационния щанд на кампанията на Фермерския пазар във Varna Mall, в Св. св. Константин и Елена или пред Фестивален и конгресен център. Целта е да съберете 10 зелени ели (под формата на рефорации в талона). Вижте как!

За да спасим много дървета от изсичане!

Освен че получавате най-големия подарък – грижите за и от природата, имате възможност да спечелите и:

  • Фамилно посещение във ферма – партньор на Фермерски пазар – Варна;
  • Фамилно посещение на еколагер „Езерец“ през август 2021 г;
  • 5 торби с вкусни фермерски продукти;
  • 5 бр. тениски „Лист по лист“;
  • 5 бр. тефтер с химикал „Екоакадемия“;
  • 1 комплект книги от Ecovarna.info.;
  • Алея на славата – виртуална значка за снимка във Facebook профила на всеки участник, събрал 10 „ели“, която показва неговия принос в опазване на горите.

Кампанията продължава до 30 май, а томболата ще се тегли същия ден в 12 ч на Фермерски пазар пред Фестивален и конгресен център. Набираме и доброволци, които да помагат за кампанията по време на фермерските пазари. Вижте как тук! Ела с торба, спаси ела!

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина