Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 20/12/2019

Близо 45 кг стъклени шишета от парфюми, козметични продукти и фармацефтика събра кампанията „Шише върни, книга си вземи“ само за около месец. 66 участника се включиха в кампанията, като донесоха лично отпадъчни стъклени опаковки в офиса на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) на ул. „Сава Радулов“ 14 във Варна. Всеки от тях имаше възможност да си вземе книга от фонд „Лист“ срещу левче. В последните два Зелени петъка 15 участника спечелиха и предметна награда или участие в събитие от коледната ни томбола. Половината от тях имат покана за участие в Конференция по демокрация 2020 в края на февруари, двама ще се включат безплатно в наши екоработилници, двама получиха чаши, и по един – книга и тениска.

Във Фесбук кампания достигна до близо 28 000 души, като 1000 от тях са заявили интерес към събитието.

Шест деца станаха част от екоработилницата ни „Хранилка от бутилка“ по време на един от Зелените петъци. Заедно с Ивайло Иванов от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), превърнаха стари пластмасови бутилки в хранилки за пернати и научиха много за живота на птичките през зимата.

Зелените петъци продължават и през новата 2020 г. Връщаме се на 17 януари със същата екомисия и още повече ентусиазъм. Защото разбрахме едно – много Човеци ги е грижа!

Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Европейски корпус за солидарност и Център за развитие на човешките ресурси. Цялата отговорност за съдържанието се носи от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина