Обществен Център за Околна Среда и Устойчиво Развитие

Зарежда Събития

Шише върни – книга си вземи!

24.04, 9:00 - 17:00

„Шише върни, книга си вземи!“ се завръща. През 2020 г. продължаваме да събираме стъклени шишенца от парфюми и козметика. Но започваме да приемаме и метални и алуминиеви флакони от дезодоранти. За благодарност даваме възможност на всеки да си избере книга втора употреба. Той пък оставя левче за фонд „Лист“, към който са дарявани старите книги. Събраните средства отиват за екологично образование на младите хора и за издръжка на организацията
Непотребните опаковки от парфюми предаваме безвъзмездно за преработка в завода за стъкло „Инхом“ в Белослав. Това е единственото място в страната, където този вид опаковки могат да се рециклира, заедно с металните, пластмасовите и хартиените елементи по тях. Шишето от парфюм се превръща в гранули, използвани за топло- и звукоизолация в строителството. Производството се извършва по експериментална технология, разработена съвместно с БАН.
Малките стъклени шишета обикновено не се приемат за преработка заради различните примеси от други материали по тях. Така те попадат на сметищата, където на практика живеят вечно. За разлика от тях алуминиевата или метална опаковка от дезодорант се рециклира. Често заради незначителното й тегло обаче бива пренебрегвана и попада в общия битов отпадък. С предаването на този вид опаковки на рециклиращи компании се надяваме да финансираме част от разходите за транспорт до завода в Белослав.
Очакваме ви всеки петък между 9 и 17 ч на ул. „Сава Радулов“ 14 във Варна!


С подкрепата на:
Проектът "Подобряване на общественото познание за ролята на гражданскатат организация за общността" се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване информираността на гражданите за ролята на неправителствените организации в обществото.
Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този материал отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Кауза: Енергия и ресурсиWork with us: „Спестете пари, защитете семейството си и околната среда!“

Детайли

Дата:
24.04
Час:
9:00 - 17:00
Категория за Събитие:
Събитие Тагове:
, , , , , , ,

Организатор

ОЦОСУР
Телефон:
0887351141
Email:
pecsd@net-bg.net
Уебсайт:
https://www.facebook.com/Koebrug/

Място

офис ОЦОСУР
14, "Sava Radulov" Str. Varna, Bulgaria
Варна, 9002 България
+ Google Map
Телефон:
*359 887 351 141
Уебсайт:
www.ecovarna.info