Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 19/10/2020

Първата работилница за рециклиране на стари дрехи, събрани за проекта „Чрез изкуство към промяна“, се проведе днес в Гимназията по текстил и моден дизайн във Варна. Дънките и тениските втора употреба бяха събрани в офиса на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие по време на Зелени петъци. Те ще оживеят като практични чанти, килимчета, стопери за врати и сувенири. Всички изработени изделия ще бъдат подредени в благотворителна изложба в арт салона на Радио Варна. Събраните средства ще бъдат предоставени за Карин дом и техния нов модерен център, който ще даде нови възможности за терапия на деца със специални потребности от цялата страна.

Първата шивашка работилница се проведе не случайно на Националния ден на благотворителността, който се чевства у нас от 2002 г. насам по инициатива на фондация „Щедро сърце“. Благодарим за щедрите сърца на всички дарители на дрехи!

Проектът „Чрез изкуство към промяна“ се реализира по идея на ученичката от Варна Александра Казасова и нейния ментор Наталия Николова, водещ и организатор на рециклиращи ателиета. Реализацията му стана факт, благодарение на конкурса „Проект ЕКО“, организиран от Zero Waste („Нулев Отпадък“).

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността

Проектът „Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване информираността на гражданите за ролята на неправителствените организации в обществото. Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този материал отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина