Първата работилница за рециклиране на стари дрехи, събрани за проекта „Чрез изкуство към промяна“, се проведе днес в Гимназията по текстил и моден дизайн във Варна. Дънките и тениските втора употреба бяха събрани в офиса на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие по време на Зелени петъци. Те ще оживеят като практични чанти, килимчета, стопери за врати и сувенири. Всички изработени изделия ще бъдат подредени в благотворителна изложба в арт салона на Радио Варна. Събраните средства ще бъдат предоставени за Карин дом и техния нов модерен център, който ще даде нови възможности за терапия на деца със специални потребности от цялата страна.

Първата шивашка работилница се проведе не случайно на Националния ден на благотворителността, който се чевства у нас от 2002 г. насам по инициатива на фондация „Щедро сърце“. Благодарим за щедрите сърца на всички дарители на дрехи!

Проектът „Чрез изкуство към промяна“ се реализира по идея на ученичката от Варна Александра Казасова и нейния ментор Наталия Николова, водещ и организатор на рециклиращи ателиета. Реализацията му стана факт, благодарение на конкурса „Проект ЕКО“, организиран от Zero Waste („Нулев Отпадък“).