„Общински съветник ли сте? Имате ли служебна карта?“. Това бяха въпросите, с които бяха спирани граждани, решили да посетят днешното заседание на Общински съвет Варна. „Минете от централния вход“, отпращаха полицаите, които спираха гражданите откъм информационния център. „Сесията е затворена за граждани. Не сте ли уведомени?. Вътре няма камери“, възразяваха портиери и охрана на централния вход.

Затваряне на зала „Пленарна“ на Общината беше оправдано с „ограниченията, свързани с пандемията от коронавирус“. Това стана след като отпаднаха ограниченията за работа дори за нощните заведения на закрито от днес.

Общинският съвет на Варна се събира за първи път от три месеца насам. Началото му бе поставено с политически нападки. В тях дори става въпрос за продажба на магазин за дамски дрехи във Варна през далечната 1997 г., когато от Иван Костов бил на власт.

Заседанието можеше да се наблюдава на живо в Ютуб, а не както беше съобщено през сайта на Общинския съвет varnacouncil.bg.

В дневния ред на заседанието е включено отдаване за безвъзмездно ползване на 47 дка до плажа на кв. Галата на сдружение с нестопанска цел „Еко парк Галата“, учредено на 2 юли 2020 г. Само седмица след учредяването му кметът на Варна Иван Портних е изпратил официално писмо до председателя на Общинския съвет Варна Тодор Балабанов с искането на сдружението за безвъзмездно ползване на крайморския имот.