Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 28/11/2019

След близо две години преговори с кметството на район „Младост“ варненецът Димитър Димитров успява да получи разрешение за засаждането на 25-30 многогодишни дръвчета във Варна. Залесяването ще се проведе този уикенд. Отреденото място е в кв. „Възраждане“, между ОУ „Никола Й. Вапцаров“ и блок 37. За акцията Димитър набира 20-ина доброволци.

Решението на 27-годишния мъж да дари и засади дървета във Варна взема още в началото на миналата година. През пролетта на 2018 г. подава молба-заявление в районното кметство за засаждане на 100 броя дългогодишни дървета. В документа желае да му бъде посочено мястото и вида дървета, които да закупи и засади. „Район „Младост“ е огромен, с все още доста зелени площи“, казва Димитър. Затова смята, че молбата му ще бъде бързо удовлетворена. Изненадата му е голяма, когато разбира по време  на среща със специалисти-озеленители на района, че места за озеленяване не просто няма в момента, а и няма предвидени такива. Разрешават му да засади няколко дръвчета до детска площадка в района.

Димитър обаче не се отказва от идеята си. „Пролетта на 2019 с мои приятели учредихме Инициативен комитет „Младост“. От името на комитета подадох същата молба-заявление с ясно посочени десетки декари, където според кадастъра е общинска собственост и може да се озелени“, разказва мъжът. Дали защото годината е изборна или поради други причини, Димитър успява този път да договори засаждането на 25 дръвчета.

Димитър Димитров и съпругата му са счетоводители. Имат счетоводна кантора във Варна. „Колкото и нескромно да звучи, клиентите ни са много доволни. Това се отразява на годишния ни баланс. Решихме да споделим успеха си с всички, като дарим.“ Така младият варненец мотивира желанието си да организира акцията по залесяване. Надяваме се примерът му да е заразителен!

[scs_post]

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина