Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 06/08/2020

„Краля на кофража“ е най-новото парче на варненската музикална формация PIZZA. Рап песента иронизира презастрояването по Черноморието. В нея са показани кадри от емблематични места по крайбрежието ни, които вече са бетонирани. В клипа присъства и „Доган сарай“, както и граждански протести от последните години срещу унищожаването на природата. В припева се повтаря „Кой? Кой е краля на кофража? Кой? Чакам те с чука на двубой“.

Клипът е сниман на строителна площадка във Варна, но авторите предпочитат да запазят мястото в тайна. За да не „изтърват“ подходящото място за снимките, музикантите първо заснемат клипа, а след това записват и самата песен, което е доста трудно, призна ръководителят на формацията Стефан Бъчваров.

PIZZA се състои от шестима музиканти, в това число тромпетист и изпълнител на тромбон. В състава си имат и саксофонистка, която в момента работи в Германия. Групата изпълнява основно пънк и рок музика. През последните 20 години сме сътворили над 100 песни, разказа Стефан Бъчваров, който е председател и на младежкото сдружение „Демо“.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността

Проектът „Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване информираността на гражданите за ролята на неправителствените организации в обществото. Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този материал отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина