Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 06/08/2020

„Краля на кофража“ е най-новото парче на варненската музикална формация PIZZA. Рап песента иронизира презастрояването по Черноморието. В нея са показани кадри от емблематични места по крайбрежието ни, които вече са бетонирани. В клипа присъства и „Доган сарай“, както и граждански протести от последните години срещу унищожаването на природата. В припева се повтаря „Кой? Кой е краля на кофража? Кой? Чакам те с чука на двубой“.

Клипът е сниман на строителна площадка във Варна, но авторите предпочитат да запазят мястото в тайна. За да не „изтърват“ подходящото място за снимките, музикантите първо заснемат клипа, а след това записват и самата песен, което е доста трудно, призна ръководителят на формацията Стефан Бъчваров.

PIZZA се състои от шестима музиканти, в това число тромпетист и изпълнител на тромбон. В състава си имат и саксофонистка, която в момента работи в Германия. Групата изпълнява основно пънк и рок музика. През последните 20 години сме сътворили над 100 песни, разказа Стефан Бъчваров, който е председател и на младежкото сдружение „Демо“.

СПОДЕЛИ!

Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността

Проектът „Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване информираността на гражданите за ролята на неправителствените организации в обществото. Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този материал отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина