Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 24/06/2021

Зелените петъци на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие на 25 юни 2021 г. се пренасят на фестивала „Зелена РЕволюция“ пред Фестивален и конгресен център. От 13 ч на щанда на екоорганизацията ще бъдат изнесени част от спасените от еколозите стари издания на художествена и научна литература. Всеки посетител ще може да си избере книга срещу върнато стъклено шише от парфюм или флакон от дезодорант и символично дарение. За да улесните рециклирането, отстранете пластмасовите части от шишетата и флаконите!

Каузата на фестивал Green REvolution е в подкрепа на природозащитни младежки дейности в района на Североизточна България. Набраните средства ще се използват за конкретни дейности, които ще се определят и администрират от Набирателен фонд „Лист“.

Непотребните стъклени опаковки ще бъдат предадени безвъзмездно за преработка в завода за стъкло „Инхом“ в Белослав. Там те биват използвани за производство на сувенири и технически стъкла. 20% от продажбата на продуктите отива за обновяването на подводница „Слава“ и превръщането й в екоцентър и музей на подводното дело. Приходите от рециклирането на металните флакони пък отиват във фонд „Лист“.

Към благотворителната кауза по време на фестивала се включва и адвокат Александър Асенов. Между 15 и 17 ч на 25 юни може да го откриете на щанда на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие, като поставите вашите въпроси от правно-екологично естество.

Очакваме ви само този петък между 13 и 17 ч на щанда ни на фестивала „Зелена РЕволюция“ пред Фестивален и конгресен център във Варна!

Фонд „Лист“ е инициатива Обществен център за околна среда и устойчиво развитие, чиято мисия е да превърне опазването на околната среда в личен интерес на всеки.

Фестивалът „Green REvolution“ се провежда на 25 и 26 юни пред Фестивалния комплекс, където представя екоработилници, щандове на екоинициативи, екопроизводители и търговци.

Първото издание на „Green REvolution“ се организира от Екологично сдружение „За Земята“. Събитието се осъществява с подкрепата на Европейския съюз в рамките на проект Climate action by European citizens delivers for developmentCSO-LA/2018/160048-1/23. Цялата отговорност за съдържанието се носи от организаторите и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Европейския съюз.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина