Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 22/04/2020

Има ли връзка между здравната и климатичната криза?“. Това е темата на уебинара на  24 април, от 17 ч. Домакин на онлайн срещата е „Петъци за бъдеще“ – България. Поканени са двама гости: биолог от академичните среди и бъдещ медик и настоящ активист, които ще дискутират, има ли връзка между здравната и климатичната криза.

Уебинарът е част от инициативата на международната движение #TalksForFuture, чиято идея е повече хора по света да се запознаят с научна информация за климатичните промени, в случая със здравните заплахи от затоплящата се планета.

Обществен център за околна среда и устойчиво развитие се присъединява към „Седмица за онлайн акции за климата“ (20 – 24 април 2020 г.).

Участвай и ти!

Направи плакат или банер с послание. Можеш да ги изнесеш по прозорците и балконите вкъщи. Публикувай твоя портретна снимка с плаката ти. Към всяка снимка може да използваш някой от хаштаговете:  #ClimateStrikeOnline #DigitalStrike #ОнлайнСтачкаЗаКлимата #ПетъциЗаБъдещеБългария #ClimateStrike #StayHome #FlattenTheCurve #OnlineActivism.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността

Проектът „Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване информираността на гражданите за ролята на неправителствените организации в обществото. Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този материал отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина