Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 22/04/2020

Има ли връзка между здравната и климатичната криза?“. Това е темата на уебинара на  24 април, от 17 ч. Домакин на онлайн срещата е „Петъци за бъдеще“ – България. Поканени са двама гости: биолог от академичните среди и бъдещ медик и настоящ активист, които ще дискутират, има ли връзка между здравната и климатичната криза.

Уебинарът е част от инициативата на международната движение #TalksForFuture, чиято идея е повече хора по света да се запознаят с научна информация за климатичните промени, в случая със здравните заплахи от затоплящата се планета.

Обществен център за околна среда и устойчиво развитие се присъединява към „Седмица за онлайн акции за климата“ (20 – 24 април 2020 г.).

Участвай и ти!

Направи плакат или банер с послание. Можеш да ги изнесеш по прозорците и балконите вкъщи. Публикувай твоя портретна снимка с плаката ти. Към всяка снимка може да използваш някой от хаштаговете:  #ClimateStrikeOnline #DigitalStrike #ОнлайнСтачкаЗаКлимата #ПетъциЗаБъдещеБългария #ClimateStrike #StayHome #FlattenTheCurve #OnlineActivism.

СПОДЕЛИ!

Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността

Проектът „Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване информираността на гражданите за ролята на неправителствените организации в обществото. Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този материал отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина