Автор: Илиян Илиев
Публикувано на 27/03/2015

Ив Мичъл, съветник по политиката на храните в Европейския Съюз от организацията „Храна и Вода Европа“, призовава за активна гражданска подкрепа, под мотото „Действай Днес“

Във Великобритания имаме чудесна храна и смятаме да я запазим такава. Правилата на играта за ГМО култури в Европа са се променили и за нещастие Британското правителство залага на ГМО земеделието в бъдеще. Ние имаме право на глас споделя Мичъл в писмото си до Обществен център за околна среда и устойчиво развитие.

Вместо да се бори в защита на храната и околната среда, Британското правителство подкрепя производството на ГМО продукция в местни ферми, независимо дали това се харесва на хората или не, продължава Мичъл. Правителството на Великобритания има шанс да се откаже от ГМО реколтите предлагани според новите правила на Европейския съюз и ние трябва да го подтикнем за да го направи. Британската високо-качествена храна се търси успешно. Износът на реколти носи на икономиката около 100 билиона британски лири на година. Този приход не бива да се рискува за сметка на произвеждането на ГМО продукция, която носи предимно проблеми.

Предприемете действия за защита на Британската високо-качествена храна и се включете в новата европейска активистка мрежа. Ние не искаме да се сме в ситуацията на американските производители на царевица, които съдят ГМО компанията, че им е продала семена за продукция, която никой не иска да купи. ГМО културите замърсяват пазара на храна и по този начин натоварват производители и потребители с милиони загуби в износ. Най-добрият начин за поощряване на земеделското производство в световен план е да отглеждаме това което хората искат да ядат, и това не е ГМО. Хората имат право на избор – винаги има и друг начин.

Аргументи, които ние от ОЦОСУР подкрепяме, а аз лично вече подписах петициятя. Можете да го направите и вие тук. Това че Европейската комисия за по лесно прехвърлиха горещите ГМО картофи на националните правителства, не значи че гражданите на Европейския съюз не може да са единни в позицията си срещу същите тези национални правителства.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина