Автор: Илиян Илиев
Публикувано на 20/05/2018

ОЦОСУР търси доброволци за летните месеци (юли, август) чрез Младежката доброволческа служба на Община Варна . Доброволците ще могат да помагат в следните инициативи: Кампания „Лист по лист“, Гражданска ЕкоЛаборатория, Еколагер Езерец. За част от работата можете да научите от прикрепения видеоклип. Ако имате въпроси може да ни пишете на pecsd@net-bg.net или да ни се обадите на 0887351141.

Ето тук можете да научите повече за програмата на Община Варна.

Стартира „Младежка доброволческа служба” 2018

Община Варна стартира кампания за набиране на младежи на възраст между 16 и 29 години за полагане на доброволчески труд в местни неправителствени организации и институции в следните сфери: екология; изкуство; култура; опазване на историческото наследство; спорт и туризъм; медийно обслужване; социални дейности и др.Регистрираните в Младежката доброволческа служба доброволци ще бъдат ангажирани за период от един до два месеца през лятото в неправителствена организация, съобразно заявените предварително интереси (от 4 до 6 часа на ден, 5 дни седмично). Доброволците получават средства за дневни разходи и удостоверение от организацията-домакин за продължителността и естеството на доброволческия труд.

Организация-домакин може да бъде всяка организация, регистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Всяка организация заявява писмено, попълвайки формуляр за кандидатстване, необходимостта от доброволец/-ци/ и описва подробно дейностите, които доброволецът ще извършва по време на стажа си в нейната структура, както и информация за това как ще бъде организиран престоя му там.

Заявилите желание да упражняват доброволчески труд в сферата на културата, опазване на историческото наследство, медийното обслужване и други, ще имат възможност в рамките на 2 до 4 седмици (по 4 часа на ден) през летните месеци да трупат професионален опит в избрана от тях институции (без да получават средства за дневни разходи).

Крайният срок за подаване на заявления е 30.05.2018 г.

Формуляри на доброволци се приемат на адрес: гр. Варна 9002, бул. “Цар Освободител” № 27, база “Младежки дом”, ет.2 стая 14 или на e-mail: varnanamladite@gmail.com.

Заявления на организации, желаещи да ползват доброволчески труд се подават в деловодството на Община Варна до 30.05.2018 г.

На 12.06.2018 г. (вторник) от 17:30 часа, „Концертна зала” в база „Младежки дом” ще се проведе среща между доброволци и представители на неправителствените организации и институции за разпределяне на доброволците по дейности.

Наредба за условията и реда за включване в Младежка доброволческа служба и формуляри за кандидатстване може да изтеглите от www.varnanamladite.com.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина