Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 27/11/2020

„Подслон от отпадъци“ е първата самостоятелна инициатива във Варна на доброволката от Италия Джулия ди Марко. Тя е във Варна от края на октомври по линия на Европейския корпус за солидарност. Джулия ди Марко помага за развитието на екологичните кампания на Обществения център за околна среда и устойчиво развитие в продължение на година. Още щом стъпва в морския град, й правят впечатление многото бездомни котки. Започва да храни и да се грижи за животните в района на жп гарата, където живее. С настъпването на зимата, се опитва да намери и топъл подслон за част от бездомните четириноги.

Първата екологична кампания, в която Джулия се включва във Варна, е за разделно събиране на хартия „Лист по лист“. Решава да оползотвори част от многото картонени отпадъци, с които се сблъсква в работата си, и да помогне на любимите си котки да преживеят зимата. Така започва да майстори подслон от отпадъци. Всичко, което й е нужно, са здрави кашони и макетно ножче. А за да е по-уютен подслонът за мяукащите бездомни, Джулия го застила с стар текстил. Така иначе нерециклируемите текстилни отпадъци, също намират приложение.

Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Европейски корпус за солидарност и Център за развитие на човешките ресурси. Цялата отговорност за съдържанието се носи от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина