Автор: Илиян Илиев
Публикувано на 08/06/2015

Интервю с д-р Павел П. Антонов, Изпълнителен редактор и съосновател, BlueLink.net, събота, 6 юни, в Център за култура и дебат „Червената къща“ – София. минути след приключването на Кръгла маса на тема  „Изнасяне на класифицирана информация и етична журналистика онлайн“. Събитието е част от европейската среща на членовете на APC (Асоциация за прогресивни комуникации), домакинствана от BlueLink.net в София.

Интервю с д-р Павел П. Антонов, Изпълнителен редактор и съосновател, BlueLink.net, събота, 6 юни, в Център за култура и дебат „Червената къща“ – София. минути след приключването на Кръгла маса на тема  „Изнасяне на класифицирана информация и етична журналистика онлайн“.

Събитието се провежда като част от европейската среща на членовете на APC, домакинствана от BlueLink.net в София. В рамките на срещата шестте европейски организации, членове на APC и екипът на APC дискутират общи стратегии за развитие на мрежата на Асоциацията, проекти за сътрудничество и включване в политически процеси, свързани с интернет и комуникационните технологии. Дискусиите в рамките на кръглата маса са планирани като продължаващо събитие на конференцията EURODIG, провеждаща се в София на 4 и 5 юни.

Основните дискусии са по въпросите на стратегическото използване на интернет и информационните и комуникационни технологии от защитници на човешките права и на хора, изнасящи класифицирана информация, случаят с Едуард Сноудън за пореден път подчерта значението на етичните и професионални норми в журналистиката, които опазват правото на защита на личния живот на индивидите, чиито имена се появяват в изтеклите документи, както и безопасността на изнасящите информацията и източниците. Повече информация тук.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина