Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 28/06/2023

Традиционните Зелени петъци на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие гостуват на фестивала „Зелена революция“. Една от най-успешните ни петъчни срещи – „Градско земеделие“ с Кристияна Опрева, ще гостува в работилницата на фестивала на 30 юни от 18 ч. Ще научите как и какви зелени подправки да си засадим на балкона? Ще поговорим за градското земеделие – мода ли е или връщане към старите идеали. Криси ще ни разкаже още за болестите и неприятелите по културите, за биолгичното съжителство на културите и вредителите. Входът е свободен.

На фестивалния щанд на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие ще ви посрещне и кампанията „Празно шише от парфюм върни и книга си вземи!“ с Деси.

Донесете празното си и непотребно стъклено шише от козметика и парфюм или флакон от дезодорант, което ние ще рециклираме. Срещу отпадъка ще имате възможност да си изберете книга втора употреба.

За всяка взета книга може да оставите символично дарение от 2 лв., което отива във за фонд „Лист“ и за спасяването на още стари и ценни книги.

Очакваме ви на „Зелена революция“ на площада с шадраваните пред Община Варна от 29 юни до 9 юли!

 

Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Европейския съюз в рамките на проект Climate action by European citizens delivers for developmentCSO-LA/2018/160048-1/23. Цялата отговорност за съдържанието се носи от организаторите и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тоотразява официалното становище на Европейския съюз.

 

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина