Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 06/10/2023

Обществен център за околна среда и устойчиво развитие кани варненци на три интересни и полезни екоработилници до края на следващата седмица.

Първата „Рециклиране с 3D принтер“ е днес от 15 ч в споделено пространство „Кубрик“ на ул. „Сава Радулов“ 14 във Варна. 3D артистът Георги Стоянов ще покаже как да рециклираме хартиени изделия в домашни условия, използвайки 3D принтирани калъпи. Ще разберете иновативни методи за преработка на хартията в нови и полезни форми. Входът е свободен.

На 12 октомври, отново от 15 ч на същото място, орнитологът Ивайло Иванов ще ни разведе из „Дивите обитатели в нашия град“. Ще научите повече за птиците, които обитават градската среда и техните навици. Ще се изненадате колко много неща можем да направим за тях, освен къщички и хранилки.

В петък, 13 октомври, е запазеното място за работилницата за домашни сапуни. Специалистът по екологично образование от Лицей Lapeyrouse, Couloumier Chamier, Франция, Елен Сабатини, ще ви научи как да създадете свой собствен ароматен и оригинален сапун от естествени съставки.

Екоработилниците на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие са част от проекта „Зелени петъци за младежи“. Съчетавайки иновативни и практични подходи, той показва как природосъобразният начин на живот може да бъде интегриран във всекидневието, работата и дори социалния и обществения живот. От 18 август до момента бяха проведени общо 9 дискусионни срещи и работилници, част от които в извънградска среда – в село Езерец. Варненци имат възможност да се включат и в оставащите три до средата на октомври.

Проектът се реализира, с финансовата подкрепа на Община Варна – дейност „Младежки проекти 2023″.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина