„Завод за изгаряне на RDF-отпадъци в София няма да има, поне засега. Заради обжалване на процедурата, обществената поръчка за изграждането му е прекратена от възложителя „Топлофикация София“.

С тази новина искаме да поздравим Ясен Цветанов лектора на Конференция по Демокрация – 2020. Преди три години той дойде на нашият форум от София, и говори по темата и за своята кауза това да се случи. Ясен не е единствения. Поздравяваме всички знайни и незнайни войни на фронта на гражданското общество. Може да изслушате какво каза Ясен на конференцията преди три години в този подкаст.

Началото на Ежегоден граждански форум „Конференция по Демокрация“ е през 2015 година. Целта му е да дава трибуна за представяне на разнообразни граждански активности в подкрепа на демократичните ценности в обществото: свобода и защита на граждански права; баланс на интереси на различните групи в обществото; постигане на консенсус.

До момента единадесет форума, на „Конференция по Демокрация“ се реализира благодарение на средства събрани от дарения. За да продължим да даваме трибуна на активните граждани – ПОДКРЕПИ ни!. Направи своето дарение тук.