Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 18/02/2020

Смарт приложения за околната среда ще една от направленията, в които ще се състезават ученици и студенти по време на хекатона „Smart Solutions for Smart Varna” („Умни решения за умна Варна“). Състезанието ще се проведе от 20 до 22 март във Варна. Участниците ще имат възможността да проявят креативността си в няколко направления, сред които: околна среда и инфраструктура; дигитална трансформация в образованието; дигитализация в мениджмънта и администрацията; спорт и забавления.

Събитието е  безплатно и има за цел да привлече ученици и студенти с интереси в областта на ИТ. Участниците трябва да имат навършени 15 години. Съставят се екипи между 2 и 5 души, които изготвят софтуерен или хардуерен проект с избрана от тях технология. Съгласно предварително зададената тема, целта е да се създаде концепция и да се разработи пилотна версия на приложение.

По време на събитието ще бъдат осигурени ментори, храна и напитки, сертификати за участие и специални награди за най-добрите отбори в две категории – ученици и студенти.

Откриването ще се състои на 20 март 2020 г. в Зала 1 на ИУ – Варна, след което  състезанието ще продължи в залите 50 – 53 в Центъра за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии (ЦИПНИКТ).

Хекатон „Умни решения за умна Варна“ се организира по повод честването на 100-годишнината си Икономически университет – Варна в сътрудничество с компания „Ментормейт“ и Община Варна.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина