Автор: Десислава Георгиева
Публикувано на 01/04/2022

Снимачният екип на филма „Огледалото“ беше гост на екологичната инициатива на Община Белослав с ученици от IV клас на местното училище, посветена на Световния ден на рециклирането. Децата представиха рисунки и пана от рециклируеми материали. С тях те показаха, как си представят опазването на чистотата на крайбрежието, езерните и морските води чрез малки стъпки, направени от всеки.

Беше мотивиращо, докато документираме работата им като част от филма, да научим, че те осъзнават значението на личния пример и поставят себе си в основата на тези стъпки. От ръководителите и учителите научихме, че много от семействата в общината са започнали да събират отпадъците разделно, именно по идея на децата. Стараят се да не използват пластмасови и други неразградими изделия за еднократна употреба.

Филмът „Огледалото“ се реализира по проект „Варненското езеро – огледало на екологичното състояние на региона“ на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие – Ecovarna, благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Настоящият проект се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина