Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 03/05/2023

Конференция „Гражданите срещу промените в климата“ кани лектори за участие в програмата на събитието. Форумът ще се проведе на 1 юли 2023г. (събота) във Варна и ще бъде част от програмата на фестивала „Зелена революция“ (29 юни – 9 юли). Целта на конференцията е да осигури трибуна за граждански организации и неформални групи, които да представят инициативи срещу правителствените и корпоративни политики, водещи до замърсяване на околната среда и изменение на климата. Освен представяне на актуални проблеми, ще бъде дадена възможност за провеждане на дебати.

Предложенията за теми и лектори се очакват до 31 май (включително) тук.

Кандидатите трябва да опишат инициативата и начина на представяне на активността (чрез водене на дебат, изнасяне на лекция, представяне на филм и или друго). Одобрените участници получават известие, че ще бъдат включени в дневния ред на конференцията до 12 юни 2023 г.

Очаква се форумът да представи между 9 и 12 инициативи пред аудитория от представители на гражданския сектор. Форумът може да се проследи на живо в зала или онлайн в Ютуб, Фейсбук и на Ecovarna.info. Всяка презентация ще бъде публикувана като подкаст и видео след конференцията на Ecovarna.info.

Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Европейския съюз в рамките на проект Climate action by European citizens delivers for developmentCSO-LA/2018/160048-1/23. Цялата отговорност за съдържанието се носи от организаторите и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Европейския съюз

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина