ZERA e първата българска компания, която се занимава професионално с решения за необразуване на отпадъци от еднократна пластмаса.
Мисията на ZERA e да предложи на бизнеса и домакинствата качествени алтернативи за превенция на пластмасовия отпадък и да помогне за справяне с най-голямата екологична заплаха на нашето съвремие – замърсяването пластмаса на всички световни екосистеми.
ZERA Fest е специализирано решение за Концерти, Фестивали и други масови събития, където се въвежда депозитна система за многократни чаши.
ZERA Home и ZERA Office са решения съответно за домакинства и за офиси, което освобождава водата от пластмасовата опаковка и предлага по-чиста и по-здравословна вода на по-добра цена в сравнение с бутилираната вода.
ZERA Kids са решения за нулеви отпадъци за детски градини, детски рождени дни и детски партита.
Управител на ZERA e Сабина Максимова – икономист по професия и призвание; активист в международното движение „Свободни от пластмаса“; посланик на Грийнпийс за премахване на пластмасовите чаши от Детските Градини в България; консултант на Фермерски Пазар-Варна за поетапно премахване на пластмасовите торби и контейнери за храна; Създател и Координатор на Мисия „Аз избирам чашата за многократна употреба“ към Обществен Център за Околна среда и Устойчиво Развитие; Координатор на организираната от ЕС „За Земята“ Работилница „People’s Design Project” , която в края на 2017 г. събра във Варна представители на Регионални Здравни Инспекции и БАБХ, Родители, Учители, Директори, Психолози и Доктори, които в екип да предложат екологичен, икономичен и здравословен модел-макет за пиене на вода от децата в Детските Градини.