359 лв. дарение получи Обществен център за околна среда и устойчиво развитие от посетителите на фестивала „Зелена революция“, който приключи на 9 юли във Варна. Средствата бяха събрани основно от забавната, вкусна и полезна детска работилничка за бургери с шеф Филип Спасов в последния фестивален ден. Благодарим на всички, които ни подкрепиха!

Дарителството е в основата на автентичните нестопанските организации. Защитата на всяка обществена кауза стъпва на два основни фундамента – гражданска активност и дарителство. Събирането на средства от общността прави нестопанските организации независими при отстояването на позиции в полза на гражданите и гражданското общество. Ето защо, ние в Обществен център за околна среда и устойчиво развитие разчитаме на множество малки дарения и приходи от продажба на продукти с кауза. Така можем да останем далеч от корпоративните дарения, които биха ни поставили в ситуация да загубим гражданското си лице.

Събраните средства ще изразходим за някои от нашите постоянни кампании, които може да откриете на сайта ни ecovarna.info и подкрепите. Част от тях сме започнали, реализирайки определен проект, но продължаваме и след края на донорското финансиране. Това е пътят към „устойчивото развитие“ – част от името и мисията на организацията.

Участието ни на фестивал „Зелена революция“ стана възможно, благодарение на поканата на организаторите на събитието – „Българска Стрийт Фууд Асоциация” и „Улицата на готвачите”. Благодарности и към екологично сдружение „За Земята“, които вече втора година подпомагат събитието чрез проекта „Clim Act”.