Автор: Илиян Илиев
Публикувано на 14/02/2023

Представяме ви Мария Димитрова– лектор на таз годишното издание на „Конференция по демокрация“. По образование тя е инженер, а по професия адвокат. От скоро Мария е и общински съветник в Общински съвет Варна. Работата на общинския съвет следи от 12 години.

На конференцията по Демокрация Мария ще бъде час от Панел 1: „Граждански инициативи от Варна и страната“, където ще говори по темата „Демокрацията в Общинския съвет на Варна“. Ще засегне въпроси като: Имали почва демокрацията в заседанията на Общинския съвет Варна; Обществения интерес и работата на общинския съвет; Обществения интерес и администрацията на Община Варна; Мястото на гражданите в заседанията на общинския съвет. Темите ще бъдат представени чрез интересни казуси от работата на един общински съветник.

Събота 25 февруари от 10:50 часа, на живо в Зала концертна на Радио Варна или онлайн в страницата ни www.ecovarna.info, както и в нашите YouTube, Facebook и Twitter канали.

Ежегоден граждански форум „Конференция по Демокрация“ стартира през 2015 година. Целта му е да дава трибуна за представяне на разнообразни граждански активности в подкрепа на демократичните ценности в обществото: свобода и защита на граждански права; баланс на интереси на различните групи в обществото; постигане на консенсус.

До момента единадесет форума, на „Конференция по Демокрация“ се реализира благодарение на средства събрани от дарения. За да продължим да даваме трибуна на активните граждани – ПОДКРЕПИ ни!. Направи своето дарение тук.

Последвайте ни в социалните мрежи: 

facebook: https://www.facebook.com/ecovarna

instagram: https://www.instagram.com/ecovarna.info/

Ако харесвате това, което правим, ако сме ви вдъхновили поне малко, може да подкрепите усилията ни тук.

СПОДЕЛИ!