Автор: Илиян Илиев
Публикувано на 08/02/2023

Представяме ви Свилена Велчева – лектор на таз годишното издание на „Конференция по демокрация“. По професия тя е икономист, а по призвание журналист. От 2001 година отразява работата и дейностите на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие, (ecovarna.info). Из под нейното перо са излязли десетки истории от живото на ЕкоВарна. Много от тях са намерили място в страниците на бюлетин „Лист“ издаван от сдружението. През 2022 голяма част от тях бяха обобщени и издадени книгата „#АзПравяЕкоВарна – истории за активни граждани“. Свилена има своето подобаващо място на Конференция по демокрация – 2023.

Може да се срещнете лично с нея за да разберете как една неправителствена организация е преминала през условията на българския преход. Ще се запознаете и с някои емблематични кампании, оцелели повече от 10, 15, 20 години въпреки липсата на финансиране. Събота 25 февруари от 16:30 часа в Зала концертна на Радио Варна. Пълната програма с темите и лекторите на конференцията можете да намерите тук.

Ежегоден граждански форум „Конференция по Демокрация“ стартира през 2013 година. Целта му е да дава трибуна за представяне на разнообразни граждански активности в подкрепа на демократичните ценности в обществото: свобода и защита на граждански права; баланс на интереси на различните групи в обществото; постигане на консенсус.

До момента единадесет форума, на „Конференция по Демокрация“ се реализира благодарение на средства събрани от дарения. За да продължим да даваме трибуна на активните граждани – ПОДКРЕПИ ни!. Направи своето дарение тук.

Последвайте ни в социалните мрежи: 

facebook: https://www.facebook.com/ecovarna

instagram: https://www.instagram.com/ecovarna.info/

Ако харесвате това, което правим, ако сме ви вдъхновили поне малко, може да подкрепите усилията ни тук.

СПОДЕЛИ!