Автор: Илиян Илиев
Публикувано на 17/06/2022

Продължаваме нашите срещи с младите хора, свързани с промените на климата и въздействието ни върху околната среда. Този път домакини ни бяха Школа по изкуствата „Дедал“. За класна стая използвахме двора на бивше „Трудововъзпитателно училище“ в село Габровци, а днес приютило артистите от Артгрупа Дупини.

Дискусията беше част от пленера „Изкуство сред природата“. Към дискутиращите младежи се присъедини и кметския намесник Христо Медникаров. От страна на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие   участва Илиян Илиев – експерт по темата в организацията. Помагаме ли на околната среда или всъщност помагаме на себе си? Твърдим, че живеем в технологичен свят, но когато става дума за енергията продължаваме да гледаме в миналия век. Трябва ли да чакаме поредната глобална енергийна криза, за да погледнем нагоре към слънцето? Можем ли да направим домовете си по ефективни? Можем ли да се опълчим на статуквото? Въпроси на които заедно потърсихме отговор, защото е важно днес младите да не бъдат безразлични към климатичните промени и пасивни към използването на възобновяемите енергийни източници.

Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Европейския съюз в рамките на проект Climate action by European citizens delivers for developmentCSO-LA/2018/160048-1/23. Цялата отговорност за съдържанието се носи от организаторите и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Европейския съюз.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина