Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 26/04/2021

Известни са имената на първите петима участници в кампанията „Ела с торба, спаси ела“, успели да съберат 10 „ели“ в талона си и да направят света по-зелен.

Талоните за участие в кампанията и печатите с ели в тях се получават от информационния щанд на всеки от фермерските пазари във Варна (Varna Mall, Св. св. Константин и Елена или пред Фестивален и конгресен център). С тях може да се сдобие всеки, показал на организаторите, че е пазарувал само с многократна торба, без хартиени, найлонови или биополимерни еднократни торбички.

Към първите трима печеливши – Иванка Димова, Иванка Тодорова и Йоанна Андонова, този уикенд се добивах имената и на Емил Бояджиев и г-жа Гочева. Всички те печелят многократна торба, пълна с вкусни фермерски продукти. Първите трима имаха и бонус – многократна чаша и тефтер с химикал „Екоакадемия“.

Всички останали участници в кампанията с 10 пазарни дни с многократна торба и 10 ели в талона ще участват в томбола за 18 атрактивни награди:

Фамилно посещение във ферма – партньор на Фермерски пазар – Варна;

Фамилно посещение на еколагер „Езерец“ през август 2021 г;

5 торби с вкусни фермерски продукти;

5 бр. тениски „Лист по лист“;

5 бр. тефтер с химикал „Екоакадемия“;

1 комплект книги от Ecovarna.info.

Томболата ще се тегли в 12 ч на 30 май на Фермерски пазар пред Фестивален и конгресен център.

Набираме и доброволци, които да помагат за кампанията по време на фермерските пазари. Ако не разполагате с време за ДОБРОволстване, но желаете да ни подкрепите, може да го направите, като дарите средства за кампанията с основание #ЕлаСТорба тук или в кутията ни за дарения на информационния щанд на Фермерски пазар Варна.

За да спасим много дървета от изсичане!

Кампанията се организира в рамките на проект „Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността“ с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на финансовия механизъм на ЕИП.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността

Проектът „Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване информираността на гражданите за ролята на неправителствените организации в обществото. Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този материал отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина