Известни са имената на първите петима участници в кампанията „Ела с торба, спаси ела“, успели да съберат 10 „ели“ в талона си и да направят света по-зелен.

Талоните за участие в кампанията и печатите с ели в тях се получават от информационния щанд на всеки от фермерските пазари във Варна (Varna Mall, Св. св. Константин и Елена или пред Фестивален и конгресен център). С тях може да се сдобие всеки, показал на организаторите, че е пазарувал само с многократна торба, без хартиени, найлонови или биополимерни еднократни торбички.

Към първите трима печеливши – Иванка Димова, Иванка Тодорова и Йоанна Андонова, този уикенд се добивах имената и на Емил Бояджиев и г-жа Гочева. Всички те печелят многократна торба, пълна с вкусни фермерски продукти. Първите трима имаха и бонус – многократна чаша и тефтер с химикал „Екоакадемия“.

Всички останали участници в кампанията с 10 пазарни дни с многократна торба и 10 ели в талона ще участват в томбола за 18 атрактивни награди:

Фамилно посещение във ферма – партньор на Фермерски пазар – Варна;

Фамилно посещение на еколагер „Езерец“ през август 2021 г;

5 торби с вкусни фермерски продукти;

5 бр. тениски „Лист по лист“;

5 бр. тефтер с химикал „Екоакадемия“;

1 комплект книги от Ecovarna.info.

Томболата ще се тегли в 12 ч на 30 май на Фермерски пазар пред Фестивален и конгресен център.

Набираме и доброволци, които да помагат за кампанията по време на фермерските пазари. Ако не разполагате с време за ДОБРОволстване, но желаете да ни подкрепите, може да го направите, като дарите средства за кампанията с основание #ЕлаСТорба тук или в кутията ни за дарения на информационния щанд на Фермерски пазар Варна.

За да спасим много дървета от изсичане!

Кампанията се организира в рамките на проект „Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността“ с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на финансовия механизъм на ЕИП.