Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 15/06/2021

Ние не правим маратон, фестивал или парад, но твърдим, че нашата доброволческа акция е най-яката. Защото подаряваме на хората благодарност, знание и разбира се награди за най-съпричастните. Обединява ни грижата за нашия общ дом – Земята и борбата с най-често срещания отпадък – найлоновите торбички.

Каним те на 2, 3 или 4 юли 2021 г. (петък, събота или неделя) на акция #НеМерсиНосяСи на пет пазара в петте административни района на Варна – „Аспарухово“, „Владиславово“, „Младост“, Фермерски пазар пред ФКЦ и пазар „Чаталджа“.

Какво ще правим: 3 юли е Международния ден без найлонови торбички. По този повод ще подарим на всеки срещнат на пазара вестник с две лица. За тези, които пазаруват с найлонки, ще бъде заглавната страница „Извади си главата от торбата“. За всички с многократни торби – #НеМерсиНосяСи. А за онези, които снимаме с тяхната многократна торба за пазар за Фейсбук кампанията #НеМерсиНосяСи, ще има специална награда – чанта от естествена материя с логото на инициативата.

Да обобщим: Твоята основна задача ще бъде да каниш хората на пазара да се включат в кампания #НеМерсиНосяСи и да насочваш вниманието им към по-добрата алтернатива за пазаруване – многократната торба.

Какво ще получиш:

– Обучение в доброволчество и информация за възможностите, които то дава за работа, както у нас, така и в чужбина. Информация за най-често срещаните битови отпадъците и възможностите за рециклирането им.

– Тениска и торба с логото на кампанията.

– Сандвич, напитка и покриване на разходи с обществен транспорт в деня на акцията.

– Възможност за включване в доброволческата програма на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие и участие в тридневен палатков лагер за екостроителство в с. Езерец, община Шабла.

– Нови запознанства, положителни емоции, безценен опит.

Ако желаете да се включите в кампания #НеМерсиНосяСи 2021 г., моля попълнете формуляра за доброволци: https://forms.gle/KCbtikkm8qWeNjwD7, като на въпроса „Каква работа предпочитате“, отбележете „Активист в кампания „Не, мерси, нося си“.

Може да ни оставите и данни за контакт – име и телефон, на info@ecovarna.info.

Ще се свържем с всеки един от вас, за да уточним датата и мястото, на които искате да се включите в кампанията.

 

Проектът „#НеМерсиНосяСи“ се осъществява с финансовата подкрепа на Vivacom Fund.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина