Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 07/07/2021

Снимки Мария Петрова

В седмицата, в която политиците ви призовават да гласувате за тях, Обществен център за околна среда и устойчиво развитие ще ви предложим още един избор – този на осъзнатия потребител. Той е този, който не замърсяван природата с найлонови торбички, не унищожава дървета, използвайки хартиени и биополимерни торби. Този, който пазарува със собствена многократна торба плодове и зеленчуци, родно производство, ходи до пазара пеша, с велосипед или обществен транспорт. Има такива потребители и има такива пазари във Варна. Но само един от тях ще се нарече любим на най-много осъзнати потребители.

Гласувай за своя любим пазар за покупки с многократна торба и подари радост на търговците, които осигуряват свежи плодове и зеленчуци на трапезата ти!

До края на деня на 10 август може да харесаш и/или споделиш албума със снимки на пазаруващите с многократни торби на твоя любим пазар във facebook.com/ecovarna за „Чаталджа“, „Аспарухово“, „Младост“, „Владиславово“ и „Фермерски пазар“ (пред ФКЦ) (публикувани са по реда на провеждане на акциите в районите).

Всеки вдигнат палец носи 1 точка, а всяко споделяне 3 точки в сметката на твоя фаворит. На 11 август ще преброим гласовете и ще обявим кой е любимият на варненци пазар за покупки с многократна торба.

В надпреварата влизат пет пазара – по един в петте административни района на Варна: „Чаталджа“ (район „Приморски“), „Аспарухово“, „Младост“, централен пазар „Владиславово“ (район „Владислав Варненчик“) и Фермерски пазар пред ФКЦ (район „Одесос“).

В периода 2 – 4 юли 2021 г. доброволци на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие посетиха всеки от пазарите и поканиха клиентите да се присъединят към кампанията #НеМерсиНосяСи със снимка и послание в подкрепа на своя пазар. Всеки, пазаруващ с многократна торба, получи подарък – още една с логото #НеМерсиНосяСи.

В Седмицата на морето и в навечерието на празника на Варна – 15 август, ще връчим рекламно платно и грамота на любимия пазар на варненци за пазаруване с многократна торба. Ще благодарим на управата на пазара, на търговците и най-вече на потребителите, които казват #НеМерсиНосяСи всеки път, когато ги попитат: „Искате ли торбичка?“ или без да ги питат опаковат продуктите им в найлонови, биополимерни или хартиени торби.

Гласувай за своя пазар сега! Направи го „любим пазар за покупки с многократна торба“!

Проектът „#НеМерсиНосяСи“ се осъществява с финансовата подкрепа на Vivacom Fund.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина