Автор: Илиян Илиев
Публикувано на 10/03/2022

Нещо за което работим почти 10 години е на път да се случи в следствие на войната, санкциите и дефицитите. На път сме най-накрая българските власти да облекчат българските домакинства. В желанието им да използват соларни панели, за да добиват електроенергия. В ефира на Нова телевизия, новият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Станислав Тодоров сподели за плановете на правителството.

Според него в момента практически е невъзможно, да се поставят соларни панели на покривите на жилищните сгради. Тук можем да поспорим. Възможно е! Но след това административните процедури по управлението, те правят на практика административен роб. Тук е много важно да се наблегне, за да не се спънат в него добрите намерения.

По думите  на Тодоров, предстои да излезе европейска директива, която ще изисква всяка държава да премахне всички бариери пред хората. Сами да генерират своето електричество. Също така сподели, че по план за възобновяване и развитие е предвидено европейско финансиране за поставянето на соларни панели. Всяко домакинство, трябва само да финансира изграждането на инсталацията, а след това ЕС връща 70% от стойността на инвестицията.

Вижте това оптимистично видео на фона на засипващите ни думи от националния ефир за колапс на „Зелената сделка“ и отварянето на всички конвенционални енергийни мощности.

 

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина