Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

✅ПРОБЛЕМЪТ: Еднократната пластмасова чаша е символ на консуматорското общество, довело замърсяването с пластмаса до чудовищни мащаби. В България има 1894 детски градини, в които се възпитават 224 380 деца. Повечето от тях пият вода от еднократни пластмасови чаши. Всяко дете използва средно по 5 бр. чаши/ден.
Така се изразходват над 1 милион чаши всеки ден от средно 216 присъствени учебни дни. Това прави над 240 милиона чаши годишно!
Подредени една зад друга, изхвърлените за една година чаши опасват половината от окръжността на Планетата Земя! Порасналите деца ще смятат, че всичко това е нормално. В ОБЩЕСТВОТО СЕ НАСАЖДА ИДЕЯТА, ЧЕ ТОВА Е ХИГИЕНИЧНО.
✅ПРИСЪЕДИНИ СЕ към уебинар #ЛичнотоеХигиенично
✅РАЗБЕРИ защо от еднократната употреба няма да станем по-здрави.
✅НАПРАВИ здравословния избор за теб и за твоето дете
✅ЗА КОГО Е: Специално за родители на деца в детска градина, които искат децата им да живеят в чиста и здравословна среда и са притеснени от главоломния ръст в употребата на еднократни съдове.
✅КАКВО: Това ще бъде открит разговор за трудностите и ограниченията в детските градини за спазване на изключително затегнат хигиенен режим в ситуация „Ковид-19.“
Митът за „еднократните съдове“ и „еднократната употреба“ и защо се налага като хигиенично решение. Такова ли е наистина?
Как едновременно да осигурим хигиена, да спестим средства, да направим средата по-красива и да спестим отпадък, енергия, труд и вода?
Има ли противоречия и неясни регулации?
Какво зависи от Вас и нас и какъв избор имаме право да направим?
Ще се радваме да чуем и Вас, Вашата гледна точка и какво Ви пречи или помага в това да опазим детското здраве без да му вредим в краткосрочен и дългосрочен план.
Семинарът е безплатен. Ще се проведе във Facebook Live и не изисква регистрация. Желаещите да продължат контакт с нас по темата могат да оставят име и Е-мейл адрес за да се свържем с тях.
✅КОЙ: Съвместен проект на Екологично Сдружение „За Земята“, Обществен Център за Околна Среда и Устойчиво Развитие и ZERA.

Лектор: Сабина Максимова, координатор на мисия „Аз избирам чашата за многократна употреба.“
✅КОГА: Сряда 8-ми октомври от 18:30 до 19:30 ч.
✅ЗАЩО: Защото има начин да пазим хигиена и да живеем на чисто!

✅КАК: Уебинар със свободен достъп във Facebook. Лесно е!

За да подкрепите усилията на екипа на Мисия „Аз избирам чашата за многократна употреба“, поръчайте вашата чаша от тук!