Публикувано на 28/02/2024
Зарежда Събития

Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) и Сдружение “За Земята” отправят ПОКАНА за набиране на лектори за юбилейното десето издание на „Конференция по демокрация“. Темите на презентациите трябва да представят „Граждански инициативи от Варна и страната“. Лекторите ще имат възможност да представят проблеми, пред които са изправени или успехи, които са постигнали чрез гражданска активност.

Десетият юбилеен граждански форум „Конференция по демокрация 2024“ ще се проведе в периода 24-25 февруари 2024 г. (събота – неделя). Конференцията дава възможност за представяне на граждански каузи, позиции или дейности в подкрепа на демократичните ценности и развитието на гражданското общество.

Форумът се заражда след февруарските протести през 2013 г и има за цел да отбелязва забележителното развитие на гражданското общество във Варна в периода след 2009 г. Целта е да бъде осигурена трибуна за представяне на активности в подкрепа на демократичните ценности в обществото – свобода и защита на граждански права; баланса на интереси на различни групи в обществото; постигане на консенсус между участниците в гражданските процеси. Стремежът е да бъдат проведени дебати по прилагането на демократичните ценности и усъвършенстването на демократичните практики.

Всеки желаещ да присъстват на събитието трябва да заяви своето участие като ни изпрати мотивационно писмо, резюме на казуса (до 10 изречения) на електронен адрес: info@ecovarna.info до 25 януари 2024, 00:00 ч. Одобрените участници ще получат известие обратно на електронната поща, от която са изпратили своята заявка за участие и ще бъдат вписани в дневния ред на конференцията. В началото на февруари ще ви известим за резултата.

Местата за участие с осигурено от организаторите финансиране са ограничени. Може да участвате и при собствено финансиране на пътни и нощувки.

Мястото и дневния ред на конференцията ще бъдат обявени на 10 февруари в 2024 на www.ecovarna.info.

За допълнителни въпроси може да се обръщате към организаторите на ел. адрес info@ecovarna.info.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

за истината

Тази статия е създадена с подкрепата на сдружение „Про веритас“ и сайта zaistinata.com в рамките на проекта „Развитие на независима регионална журналистика“.

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина