Обществен Център за Околна Среда и Устойчиво Развитие

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Сърф състезание #БезОтпадъци

24.08.2019, 16:00 - 29.09.2019, 16:00

През първия уикенд с достатъчно добри условия между 24 август и 29 септември на плаж „Кабакум“ край Варна ще се проведе едно забавно сърф състезание за любителите на хавайския сърф – Лека Аматьорска Среща.
От морски клуб „Приятели на морето“ се присъединяват към състезанието с една кауза: Събитие с по-малко отпадъци и разделно събиране и рециклиране на вече наличните. Всички участващи, наблюдаващи, присъстващи и (не)случайно минаващи ще могат да се включат дори само с едно навеждане и повдигане на първия съзрян боклук. От Морския клуб ще осигурят кошове за разделно събиране на отпадъци, чували и ръкавици, доброволци и табели за обозначаване на зоната за отпадъци и привличане на съмишленици. За да не ви е скучно, можете да изхвърлите отпадъка си в баскетболното състезание за отпадъци, в състезанието за фасове или да го „внедрите“ в надпреварата за най-красива скулптура от отпадъци. Не се съмнявайте, че за най-добрите ще има награди!
80% от всички отпадъци приключват в морето, а водолазите от морския клуб обичат да ги вадят оттам или въобще да не ги допускат.

Събитието е част от платформата „АЗ, ТИ, Пловдив“.

Кауза: „Лист по лист“Work with us: Мисия „Аз избирам чашата за многократна употреба“

Детайли

Начало:
24.08.2019, 16:00
Край:
29.09.2019, 16:00
Категория за Събитие:
Събитие Тагове:
, , , ,

Организатор

Морски клуб „Приятели на морето“