Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

По случай Международния ден на Черно море – 31 октомври, Обществен център за околна среда и устойчиво развитие, туристическо дружество „Родни балкани“ и Морски клуб „Приятели на морето“ организират традиционно почистване на плажа около хижа „Черноморец“. Плаж „Черноморец“ се намира на около 15 км южно от град Варна, между плажовете на Фичоза (на север) и Паша дере (на юг). Сборният пункт за тръгване ще бъде в 9:30 ч. на улица „Антим I“, до входа на Историческият музей. Връщане обратно след приключване на акцията около 14.00 часа. Носете си маски и не забравяйте, че на 30-ти се сменя времето с един час назад.
От мерки за сигурност всеки желаещ може да доиде и самостояно с личен автомобил или градски транспорт. 
До плажът може да се стигне с градски автобус №60, който тръгва от спирка „ЖП гара“. Слиза се на последната спирка – Ракитника.

За всички участници са осигурени чували, ръкавици, сандвичи, вода и чорбата на Кака Жива. Нека всеки, загрижен за природата, си носи канче/купичка и лъжица! А ако желаете да подкрепите едновременно и Мисия „Аз избирам чашата за многократна употреба“, може да закупите вашето канче от тук. Моля не забравяйте да си вземете лични предпазни средства. Нека бъдем отговорни – както към себе си и собственото здраве, така и към природа!

Международният ден на Черно море 31 октомври 2020 г. отбелязва 25-ата годишнина от подписването на Стратегическия план за Черно море.

  • Той е символ на надеждата за по-добро бъдеще за 16 милиона души от 6 държави, населяващи крайбрежието му.
  • Олицетворение на ангажимента на правителствата от региона за сериозни действия и реални резултати в усилията по възстановяването и опазването на морето.
  • Празник на посветените и неуморни усилия на много хора, които отделят от своето време и енергия, за да помогнат в опазването на околната среда.