Зарежда Събития

Извънредното есенно издание на гражданския форум „Конференция по демокрация“ ще се излъчва на живо във Facebook и YouTube на 6 ноември (събота) от 10:00 до 16:00 часа.

Избраният от нас формат на провеждане се налага от въведените противоепидемични мерки и опитът ни от февруари 2021, когато отново ни се наложи да проведем канференцията без публика излъчваики на живо във социалните информационни канали.

Целта на форума е да осигурява трибуна за представяне на граждански каузи и активности в подкрепа на демократичните ценности в обществото – свобода и защита на граждански права, баланс на интереси на различни групи в обществото, постигане на консенсус и устойчиво развитие. В предстоящото издание на конференцията, на фокус са въпросите за изгарянето на отпадъците, добива на газ в Добруджа, енергийната и Ковид кризите.
Извънредното есенно издание на Конференция по демокрация се организира в партньорство с Екологично сдружение „За Земята“. Конференцията се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз, Фонд Активни граждани по финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП и Open Society Foundations.

Основната цел на проекта е подобряване информираността на гражданите за ролята на неправителствените организации в обществото.

„Тези, които избраха демокрацията пред хляба, днес ядат триста вида хляб, а тези, които избраха хляба, днес нямат ни хляб, ни демокрация!“ /У. Чърчил/

https://youtu.be/T5YLcqO23Uc