Обществен Център за Околна Среда и Устойчиво Развитие

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Екоработилница „Хранилка от бутилка“

29.11.2019, 17:30

2лв.

Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) организира екоработилница „Хранилка от бутилка“. Ще ви очакваме на 29 ноември от 17,30 ч във Варна, на ул. „Сава Радулов“ №14. Ще научим за птичките, които остават да зимуват у нас, ще рециклираме и ще майсторим.

Какво е необходимо да носите за направата на хранилка за птици: измита пластмасова бутилка с широко гърло – около литър – литър и половина. И най-важното – желание! Останалото е от нас.

Ще си тръгнете с хранилка за птици, която може да окачите на дърво, в двора на дома или училището, на балкона, и да зареждате редовно със сухи, сурови семена и зрънца.

„Хранилка от бутилка“ е за любознайковци на възраст между 5 и 15 г. Продължителност на екоработилницата – 60 мин.

Водещ ще бъде Ивайло Иванов. Иво е икономист, еколог и биолог – орнитолог. Член е на Общото събрание на ОЦОСУР и на Управителния съвет на Българското дружество за защита на птиците.

Таксата за участие е чернопетъчна – 2 лв. за дете, платени чрез PayPal на pecsd.us@gmail.com или на място в офиса във Варна, ул. „Сава Радулов“ 14, партер. Местата са ограничени. Побързайте!

Знаете ли, колко много пойни птици остават да зимуват у нас? И имат нужда от вашата помощ! Синигерите, врабчетата, кълвачите, чинките, зидарките, червеношийките, косът, сойката, орехчето… За съжаление през последните 15 – 20 г. популацията им стремително намалява. Броят на домашното врабче се е стопил наполовина. Специалистите посочват като една от причините промяната на типа постройки и намаляване на обичайната за вида храна. Популацията на обикновената чинка е по-малко с 44%, на горската зидарка и косът – с 35%, а на големия синигер – с 8%. Нека помогнем на птичките да преживеят по-лесно зимата у нас!

Кауза: Екоработилница „Хранилка от бутилка“Work with us: Градска екология

Детайли

Дата:
29.11.2019
Час:
17:30
Стойност:
2лв.
Категория за Събитие:
Събитие Тагове:
, , , , ,

Организатор

ОЦОСУР
Телефон:
0887351141
Email:
pecsd@net-bg.net
Уебсайт:
https://www.facebook.com/Koebrug/

Място

офис ОЦОСУР
14, "Sava Radulov" Str. Varna, Bulgaria
Варна, 9002 България
+ Google Map
Телефон:
*359 887 351 141
Уебсайт:
www.ecovarna.infoРегистрации за това събитие не се приемат