Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Готови ли сте за лятно приключение? Да презаредим батериите на еколагер „Езерец 2021“! Три дни на палатки, храна на бавен огън, строителство с природни материали и плаж.

Започваме записване за лагерните смени тази година:

Времеви диапазон: 2-5 септември

Екоцентьр Езерец е място, на което Сдружение “Обществен център за околна среда и устойчиво развитие” провежда ежегодни палаткови еколагери. Намира в село Езерец, на 6 км от Шабла по посока Дуранкулак.

Екоцентърът е изграден изцяло от природни материали – дърво, слама и глина. Има дървена беседка за хранене, лятна кухня, слънчева баня (за отоплението й се използва изцяло слънчева енергия) и компостна тоалетна. Строителството им е извършено от доброволци, които всяко лято посещават лагера.

Условията са тип „сървайвър“. Ако търсите лукс, огледайте се още. Но ако искате да смените „нормалния“ ритъм на живот, да научите как да използвате слънчевата енергия, да строите с глина и слама, да опознаете природата на Северното Черноморие, гостоприемството на добруджанските села и дивия плаж на Езерец, заповядайте!

Осигуряваме храна и напитки, палатки за тези, които нямат собствени, програма с дейности и материали за работилниците…. плаж, настроение и нови знания!
Транспортът е за сметка на участниците.
Може да участвате и в трите лагерни смени. Максимален брой участници в лагерна смяна – 12 души.
Срокът за кандидатстване за втора смяна е 26 август 2021 г. (сряда). Всички кандидатствали ще получат допълнителна информация на посочения от тях имейл.

Таксата за участие е 20 лв./ден или 50 лв. за лагерна смяна. Може да се плати на място.

При плащане чрез PayPal на pecsd.us@gmail.com до 26 август 2021 г., ползвате 20% отстъпка (сумата с отстъпка е 6 евро/ден или 18 евро за лагерна смяна).

Преди плащане проверете за свободни места на тел. 052/306423 или на info@ecovarna.info.

За да се регистрирате, моля попълнете тази заявка.

ВНИМАНИЕ! Моля да имате на предвид две важни правила преди да се запишете. Самостоятелно участие се допуска само да пълнолетни граждани. Непълнолетните може да са в група с един родител.  Другото важно правило е Участието в лагера е за пълния срок на пребиваване. Не се допуспа пристигането с ден или два по късно. Това е заради спазването да графика на лагера и ненарушаване на груповата динамика.

Този материал е създаден по проект „Градска екология“ с финансовата подкрепа на Европейски корпус за солидарност и Център за развитие на човешките ресурси. Цялата отговорност за съдържанието се носи от организаторите и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Европейски корпус за солидарност и Център за развитие на човешките ресурси.