Зарежда Събития

Готови ли сте за лятно приключение? Да презаредим батериите на еколагер „Езерец 2022“! Три дни на палатки, храна на бавен огън, строителство с природни материали и плаж.

Започваме записване за лагерните смени тази година:

Първа смяна: 25-28 август

Втора смяна: 1-4 септември

Екоцентьр Езерец е място, на което Сдружение “Обществен център за околна среда и устойчиво развитие” провежда ежегодни палаткови еколагери. Намира в село Езерец, на 6 км от Шабла по посока Дуранкулак.

Екоцентърът е изграден изцяло от природни материали – дърво, слама и глина. Има дървена беседка за хранене, лятна кухня, слънчева баня (за отоплението й се използва изцяло слънчева енергия) и компостна тоалетна. Строителството им е извършено от доброволци, които всяко лято посещават лагера. Организират се две тридневни смени. през последната седмица на август и първата на септември.

Условията са тип „сървайвър“. Ако търсите лукс, огледайте се още. Но ако искате да смените „нормалния“ ритъм на живот, да научите как да използвате слънчевата енергия, да строите с глина и слама, да опознаете природата на Северното Черноморие, гостоприемството на добруджанските села и дивия плаж на Езерец, заповядайте!

Осигуряваме храна и напитки, палатки за тези, които нямат собствени, програма с дейности и материали за работилниците…. плаж, настроение и нови знания!
Транспортът е за сметка на участниците.
Може да участвате и в трите лагерни смени. Максимален брой участници в лагерна смяна – 12 души.
Срокът за кандидатстване за първа смяна е 19 август 2022 г. (четвъртък). Всички кандидатствали ще получат допълнителна информация на посочения от тях имейл.

Таксата за участие е 30 лв./ден или 80 лв. за лагерна смяна. Може да се плати на място.

При плащане чрез PayPal на pecsd.us@gmail.com до 19 август 2022 г., ползвате 20% отстъпка сумата, която трябва да заплатите е 35 евро за лагерна смяна.

Преди плащане проверете за свободни места на тел. 052/306423 или на info@ecovarna.info.

За да се регистрирате, моля попълнете тази заявка.

ВАЖНО! Може да осигурим палатка на тези, които нямат, но трябва да бъдат готови да споделят палатката с още един човек. Не може да осигурим на всеки самостоятелна палатка

ВНИМАНИЕ! Моля да имате на предвид две важни правила преди да се запишете. Самостоятелно участие се допуска само да пълнолетни граждани. Непълнолетните може да са в група с един родител.  Другото важно правило е Участието в лагера е за пълния срок на пребиваване. Не се допуспа пристигането с ден или два по късно. Това е заради спазването да графика на лагера и ненарушаване на груповата динамика.

Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Европейския съюз в рамките на проект Climate action by European citizens delivers for development CSO-LA/2018/160048-1/23. Цялата отговорност за съдържанието се носи от организаторите и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Европейския съюз.