Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.
Есен е. Време е да разчистим гардероба! Очакваме ви на Зелени петъци с вашите стари и вече ненужни тениски, дънки и пуловери. Те ще оживеят като произведения на изкуството или практични чанти с помощта на учениците от Професионалната гимназия по облекло и моден дизайн във Варна. От средата на октомври до средата на ноември ще бъдат проведени три работилници под ръководството на Наталия Николова, водещ и организатор на рециклиращи ателиета и един от победителите в конкурса „Проект ЕКО“ Александра Казасова.
Всички изработени изделия ще бъдат подредени в благотворителна изложба в арт салона на Радио Варна през ноември. Събраните средства ще са за Карин дом и техния нов модерен център, който ще даде нови възможности за терапия и шанс за развитие на деца със специални потребности от цялата страна!
Целият проект ще бъде заснет и излъчен в социалните мрежи.
Всеки, донесъл стара дреха за рециклиране, ще може да си избери книга втора употреба, с която да попълни библиотеката си. А ако има голямо сърце, и да остави левче дарение за фонд „Лист“, с който финансираме екологични образователни инициативи.
Кампанията „Разчисти гардероба, попълни библиотеката!“ се изпълнява в рамките на „Зелени петъци“ по проект „Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността“ с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване информираността на гражданите за ролята на неправителствените организации в обществото.