Автор: Свилена Велчева
Публикувано на 27/06/2023

Започваме представяне на нашите лектори, с които ще посрещнем „Джулай за климата“ на 1 юли от 10 ч във Фестивален и конгресен център, зала „Пресцентър“.

Радостина Славкова e специалист по опазване на околната среда и климата. Представлява Екологично сдружение „За Земята“, чиято цел е да работи за създаване на природосъобразен и равнопоставен живот на нашата планета, който изключва експлоатацията на хората и природата. По време на форума „Гражданите срещу промените в климата“ ще разгледа „Принципи и добри практики за гражданско участие при актуализацията на Интегрирания план “Енергетика и климат” (ИНПЕК)“. В плана трябва да се заложат повишени климатични цели и мерки на България до 2030 г. Ще представи и номинациите ни в международната кампания NECPs Awards/Награди за ИНПЕК мерки – три добри мерки и политики, които искаме да видим в актуализирания ИНПЕК, както и 3 лоши, които не би трябвало да намират място в него. Началото на презентацията й е в 13,45 ч

Заповядайте на конференцията „Гражданите срещу промените в климата“ във Варна на 1 юли или ни проследете на живо същия ден в ЮтубФейсбук, Туитър или Ecovarna.info!

Конференцията се организира от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие по проект „Climate action by European citizens delivers for development“, финансиран от Европейския съюз. Провежда се в рамките на фестивала „Зелена революция“, който е разположен в пространството до Община Варна между 29 юни и 9 юли 2023 г.


Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Европейския съюз в рамките на проект Climate action by European citizens delivers for developmentCSO-LA/2018/160048-1/23. Цялата отговорност за съдържанието се носи от организаторите и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тоотразява официалното становище на Европейския съюз.

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина