Автор: Десислава Георгиева
Публикувано на 01/10/2021

 1. Кафето е открито от етиопските кози

Много хора знаят, че кафето е открито благодарение на етиопските кози. Етиопските пастири първи започнали да изпробват кафените плодове, след като видели колко много енергия имат козите, похапващи плодовете и листата на това растение.

2. Кафето съдържа важни хранителни вещества за човека

В една чаша чисто кафе се съдържа:

11% от дневната  доза витамин В2 ,

6% витамин В5 ,

3% манган и калий

2% ниацин и магнезий.

 3. Първата уеб-камера в света е била за приготвянето на кафе

Изключително интересно е как е измислена първата уеб-камера. Провеждайки научен експеримент през 1991 година група учени от Кембриджския университет поставили камера на кана за кафе, за да наблюдават процеса на приготвянето му

 4. Кaфето помага за спортни занимания

Кафето повишава нивото на адреналин в кръвта , което води до по-добра физическа издръжливост и сила преди тренировка. Но не трябва да се прекалява с консумацията му.

 5. Кафени зърна , които имат червен, жълт или зелен цвят

Ето как изглеждат плода на кефето преди да се обработва

АКО ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, Е ВАЖНО ЗА ТЕБ, ПОДКРЕПИ НИ!

Моля, сподели тази информация, за да стигне до повече читатели!

Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността

Проектът „Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване информираността на гражданите за ролята на неправителствените организации в обществото. Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този материал отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Подкрепи ни с покупка от онлайн магазина