Автор: Илиян Илиев
Публикувано на 19/02/2023

Адв. Александър Асенов е водещият юрист на Правен фонд на Обществен център за околна среда и устойчиво развити. В своята практика е консултирал многократно, граждански групи дръзнали да организират референдуми. Лекцията му на Конференция по Демокрация – 2023, ще ни предостави няколко моста между швейцарския опит и родните опити за провеждане на най-висшата форма на „Пряко демокрация“.

С Адв. Александър Асенов можете да се срещнете 25.02 (събота) и да слушате представянето му в панел 1: „Граждански инициативи от Варна и страната“.

Може да следите и конференцията на онлайн стриим излъчването тук във  www.ecovarna.info

Ежегоден граждански форум „Конференция по Демокрация“ стартира през 2015 година. Целта му е да дава трибуна за представяне на разнообразни граждански активности в подкрепа на демократичните ценности в обществото: свобода и защита на граждански права; баланс на интереси на различните групи в обществото; постигане на консенсус.

До момента единадесет форума, на „Конференция по Демокрация“ се реализира благодарение на средства събрани от дарения. За да продължим да даваме трибуна на активните граждани – ПОДКРЕПИ ни!. Направи своето дарение тук.

Последвайте ни в социалните мрежи: 

facebook: https://www.facebook.com/ecovarna

instagram: https://www.instagram.com/ecovarna.info/

Ако харесвате това, което правим, ако сме ви вдъхновили поне малко, може да подкрепите усилията ни тук.

СПОДЕЛИ!