Ежегоден Граждански форум - Конференция по Демокрация

Местоположение: 
гр. Варна
Кога: 
събота 25/02/2017 -
9:00 to 20:00

Обществен център за околна среда и устойчиво развитие стартира набирането на участници за тази годишния Граждански форум - Конференция по Демокрация, който ще се проведе на 25 февруари 2017г. (събота). Избирането на Варна за Младежка столица през тази година, дава приоритет на участието на млади активни граждани, младежки НПО и сдружения.Конференцията предоставя възможност на всеки, който желае да представи своята гражданска кауза, позиция, или дейност в подкрепа на демократичните ценности.

 

Можете да представите дейности и от предишни години, защото форумът има за цел да отбелязва забележителното развитие на гражданското общество във Варна в периода 2009 г. - 2013 г., свързано и с февруарските протести, да осигурява трибуна за представяне на активности в подкрепа на демократичните ценности в обществото - свобода и защита на граждански права; баланс на интереси на различни групи в обществото; постигане на консенсус (договореност).

 

Форумът има за цел също да подпомага провеждането на дебати по прилагането на демократичните ценности и усъвършенстването на демократичните практики.

 

Местата за участие са ограничени за това всеки желаещ да присъстват на събитието трябва да заяви своето участие, като ни изпрати мотивационно писмо, резюме на казуса (до 10 изречения) на електронен адрес: pecsd@net-bg.net  до 31-ви януари, 00:00 ч. Одобрените участници ще получат известие обратно на електронната поща, от която са изпратили своята заявка за участие и ще бъдат вписани в дневния ред на конференцията. След това следва да имат готовност с броя на участниците от всяка организация и презентациите си до 17-ти февруари 2017г.

 

Мястото и дневния ред на конференцията ще бъдат обявени след 17-ти февруари 2017 в Интернет страницата на ОЦОСУР  www.ecovarna.info

 

За допълнителни въпроси може да се обръщате към организаторите на ел. адрес pecsd@net-bg.net

 

Критериите към участниците:

·         активността да е в унисон с целите на форума;

·         деятелят или деятелите на активността да са приемащи  критики;

·         с оглед баланса на интереси приоритет се дава първо на най-уязвимата група - гражданските активности, на второ място на призваните за водачи - политическите субекти и на трето място на представителите на бизнеса.