ПОКАНА за презентатори/лектори /докладчици 2018

Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) стартира набирането на участници за тазгодишния Граждански форум - Конференция по Демокрация, който ще се проведе на 24-25 февруари 2018г. (събота - неделя) в два основни панела :

I. Граждански инициативи от Варна и страната (с водещ съорганизатор ОЦОСУР”).

II. Ограбване, ефективност на разходването на публични средства. (с водещ съорганизатор сдружение “За Земята”).

Конференцията предоставя възможност за представяне на граждански каузи, позиции, или дейности в подкрепа на демократичните ценности. Местата за участие с осигурено от организаторите финансиране са ограничени. Може да се заяви участие и при собствено финансиране на пътни и нощувки.

Можете да представите дейности и от предишни години, защото форумът има за цел да отбелязва забележителното развитие на гражданското общество във Варна в периода 2009 г. - 2013 г., свързано и с февруарските протести, да осигурява трибуна за представяне на активности в подкрепа на демократичните ценности в обществото - свобода и защита на граждански права; баланс на интереси на различни групи в обществото; постигане на консенсус (договореност).

Форумът има за цел също да подпомага провеждането на дебати по прилагането на демократичните ценности и усъвършенстването на демократичните практики.

Всеки желаещ да присъстват на събитието трябва да заяви своето участие, като ни изпрати мотивационно писмо, резюме на казуса (до 10 изречения) на електронен адрес: pecsd@net-bg.net  до 31-ви януари, 00:00 ч. Одобрените участници ще получат известие обратно на електронната поща, от която са изпратили своята заявка за участие и ще бъдат вписани в дневния ред на конференцията. След това следва да имат готовност с броя на участниците от всяка организация и презентациите си до 17-ти февруари 2018г.

Мястото и дневния ред на конференцията ще бъдат обявени след 17-ти февруари 2018 в Интернет страницата на ОЦОСУР  www.ecovarna.info

За допълнителни въпроси може да се обръщате към организаторите на ел. адрес pecsd@net-bg.net

Критериите към участниците:

·         активността да е в унисон с целите на форума;

·         деятелят или деятелите на активността да са приемащи  критики;

·         с оглед баланса на интереси приоритет се дава първо на най-уязвимата група - гражданските активности, на второ място на призваните за водачи - политическите субекти и на трето място на представителите на бизнеса.

НАБИРАНЕ НА СРЕДСВА  И ДОБРОВОЛЦИ ЗА КОНФЕРЕНЦИЯТА

ОЦОСУР и За Земята също набират дарения и доброволци, които да подкрепят организирането на Конференцията. Вашите средства и усилия са важни, за да може Конференцията да достигне до по-широк кръг от граждани и да спомогне за развитието на гражднаското общество в България.

Сметка за дарения:

Прокредит банк

IBAN: BG82PRCB92301036489314

BIC: PRCBBGSF

Account - holder: СНЦ "ОЦОСУР"

Основание: Дарение за "Конференция по демокрация - 2018"

Допълнително информация и записване за доброволец може да направите на ел. адрес: pecsd@net-bg.ne