Обучение-кръгла маса "Ресурсно независими общности"

Местоположение: 
град Пловдив
Кога: 
събота 07/03/2015 - 10:00 to неделя 08/03/2015 - 15:00

ЕС "За Земята" Ви кани на обучение-кръгла маса на тема "Ресурсно независими общности" на 07 – 08 март 2015, гр. Пловдив в гр. Пловдив, Инкубатор.
Обучението е предназначено за общински експерти и активни граждани, които желаят да подобрят своята обща информация и практически познания за по-доброто оползотворяване и управление на енргийните и материални ресурси, които потребяват, както и за възможностите за самоосигуряване със същите.
То ще включи презентации, казуси и практически упражнения по въпросите за енергийната и ресурсна ефективност, подходите и възможностите за общински и граждански инициативи и инвестиции в енергийни микро-проекти, концепция и пилотна практика за енергийни кооперативи. Част от семинара ще се фокусира върху управлението на отпадъци на местно ниво по принципа на нулеви отпадъци.

За повече информация се запознайте с програмата на обучението. Лекторите са експерти с дългогодишен опит, национална и международна практика от екипа на ЕС “За Земята”, Фондация "Зеленика" и Обществен Ценър за Околна Среда и Устойчиво Развитие (ОЦОСУР).

Семинарът започва на 07 март (събота) в 10:00 часа и завършва на 08 март в 15:00 часа. Обучението е безплатно, като за участниците е осигурена нощувка (ако е необходимо), два обяда и вечеря. Те сами покриват транспортните си разходи. Заявете желанието си да се включите, като попълните регистрациония формуляр и го изпратите не по-късно от 23 февруари 2015 г. на dragomira@zazemiata.org

Обучението се реализира с подкрепата на Фондация "Фридрих Еберт", бюро България